Chique blauwe herenloafers onder donkerblauwe pantalon en denim blauwe damesloafers onder lichtblauw pak

De mooiste schoenen voor naar een bruiloft die je als gast kunt dragen

Wedding season has started! Heb jij een uitnodiging ontvangen voor een bruiloft? Misschien wel die van je beste vriendin, neef of fijne collega? Dan ben je vast al superdruk met de zoektocht naar de perfecte outfit. Wordt het een mooie jurk, chique jumpsuit of nette pantalon met top en jasje? Maar hé, wacht! Minstens net zo belangrijk zijn de schoenen die je gaat dragen. Je hebt namelijk een lange dag op de planning staan waarbij waarschijnlijk ook flink gedanst gaat worden tijdens het avondfeest. Je wilt dus een paar mooie schoenen waar je het ook nog eens de hele dag op kunt volhouden. En of je nu wel of niet van high heels houdt; er zijn meer dan genoeg opties. Lees snel verder en ontdek de mooiste bruiloft schoenen!

Bruiloft schoenen voor dames

Een bruiloft is een bijzondere gelegenheid waar je echt voor mag (en kunt) uitpakken. Maak hier goed gebruik van en ga lekker shoppen. Nu kun je eindelijk eens bij het rekje avondjurken kijken waar je normaal altijd voorbij loopt. Yes!

Zodra je je outfit gevonden hebt, is het tijd voor de accessoires en de schoenen. Als dame kun je wat schoenen betreft eigenlijk alle kanten op. Een mooie schoen met een hak(je) past perfect bij zo’n feestelijke gelegenheid, maar ook een platte schoen kan prima. Het is maar net waar jij je fijn bij voelt en waar je goed op kunt lopen. En wat natuurlijk bij je outfit past!

Mocht er een dresscode zijn, dan is het verstandig hier rekening mee te houden. Over het algemeen zijn schoenen – voor de dames tenminste – niet zo dresscode gebonden. Het is vaak meer de kleur van de schoen dan het model waar je op moet letten.

Nog een klein puntje om in het achterhoofd te houden: de locatie van de bruiloft. Een strandbruiloft vraagt om hele andere schoenen dan een bruiloft in de stad. Hoge naaldhakken zijn (helaas) niet voor alle ondergronden geschikt.

Pumps voor naar een bruiloft

Op-en-top chic en perfect passend bij een bruiloft zijn pumps. Een pump maakt elke outfit net wat stijlvoller, zélfs als je geen mega chique jurk draagt. Daarnaast staan pumps mooi bij alle kledingstukken; lange jurken, cocktailjurkjes en pantalons.

Een klassiek paar high heels heeft een spitse leest en dunne naaldhak, zoals de pumps van Peter Kaiser. Maar er zijn ook pumps met kitten heels (lage smalle hakjes) en blokhakken. Ook als je niet zo goed op hakken kunt lopen kun je dus pumps naar een bruiloft dragen.

Suède beige pumps met bandje rond de enkel op zachte ondergrond
Denimblauwe loafers met blokhak onder gestreepte pantalon

Bruiloft schoenen met een blokhak

Ben je op zoek naar iets meer comfort, maar wil je er nog steeds elegant uitzien? Een schoen, pump of sandaaltje met blokhak heeft het! Door de brede en stevige hak sta je een stuk steviger op je benen dan wanneer je naaldhakken draagt en je kunt het ook nog eens langer volhouden. Nog een groot voordeel van blokhakken: je zakt er niet mee in het gras! Best handig als de bruiloft waarvoor je bent uitgenodigd buiten plaatsvindt, bijvoorbeeld in een park of in de tuin van een landgoed of kasteel.

We hebben leuke exemplaren in zowel felle kleuren als meer neutrale tinten. Kijk maar eens bij de merken Di Lauro en Hispanitas.

Schoenen met een sleehak voor naar een bruiloft

Voor locaties met een onverharde ondergrond, zoals gras en zand, zijn schoenen met een sleehak dé oplossing. Sleehakken geven je wat meer lengte en zorgen voor een vrouwelijk silhouet, maar doordat de gehele zool de grond raakt kun je een stuk moeilijker wegzakken. Zo heb je toch de mooie looks, zonder de struggles van lopen op een ongelijke ondergrond. Schoenen met een sleehak zijn hierdoor ook nog eens ideaal als je niet zo goed op hakken kunt lopen. Én ze zijn lekker zomers, wat ze perfect maakt voor een zomerse bruiloft.

Bruiloft schoenen zonder hak

Als je absoluut niet gewend bent om op hakken te lopen of omdat je gewoon geen hakken wil dragen, kun je ook kiezen voor platte schoenen. Een mooie loafer staat geweldig bij een pantalon of jurk en chique metallic sandaaltjes of teenslippers misstaan absoluut niet op een beach wedding. Helemaal leuk onder een lange boho jurk of rok!

Bruiloft schoenen voor heren

Als man kan het lastig zijn het juiste paar schoenen te vinden voor naar een bruiloft. Wat kan er bijvoorbeeld wel en wat kan er niet? De meest veilige optie is om te gaan voor een paar nette veterschoenen. Deze staan namelijk mooi onder vrijwel elke outfit. Uiteraard mooi bij een kostuum, maar ook een meer casual outfit (bijvoorbeeld zonder pantalon of jasje) oogt direct wat chiquer met veterschoenen eronder. Kleuren als donkerblauw, grijs en cognac zijn altijd goed en zijn er volop in collecties van onder andere Floris van Bommel en Giorgio 1958. Kies je dus voor een veterschoen, dan weet je zeker dat je goed zit!

Is er een (redelijk) formele dresscode? Ook dan kun je het beste kiezen voor een mooie veterschoen in een kleur die matcht bij je outfit. Ook een loafer of mocassin kan en staat vooral mooi bij een opgerolde broek en tijdens een zomerse bruiloft. Is de dresscode Black Tie? Dan heb je eigenlijk maar één optie: zwarte lakschoenen. Dit hoort echt bij deze dresscode.

Cognackleurige nette gespschoenen onder lichte opgerolde broek

Sneakers naar een bruiloft

Is er geen dresscode of een hele informele dresscode? Dan kun je paar mooie sneakers overwegen. Heren sneakers kunnen erg tof staan onder een kostuum of chino, maar maken je look wel een stuk minder chic. Vraag je dus van te voren goed af of dit de bedoeling is. Ga je voor sneakers? Zorg dan in ieder geval dat ze super schoon zijn. Een afgetrapte sneaker kan namelijk echt niet.

Schoenen bij verschillende dresscodes

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een bruiloft, bepaalt het bruidspaar de dresscode. Het kan zijn dat er geen dresscode is, maar in de basis probeer je je kleding en schoenen aan te passen aan de wensen van het bruidspaar. We leggen je uit welke dresscodes er zijn en hoe je je het beste kunt kleden.

Zwarte lakleren veterschoenen onder zwarte pantalon

Formeel of black-tie

Bij een formele of black-tie dresscode is een gepaste kledingstijl van essentieel belang. Heren dragen een donker pak met een stropdas of strik, terwijl dames kiezen voor een elegante cocktailjurk of een lange avondjurk. Ga als man voor klassieke zwarte veterschoenen en als vrouw voor klassieke schoenen zoals pumps, sandalen met hakken of ballerina’s in goud, zilver of zwart.

Semi-formeel of cocktail

Bij een semi-formele dresscode kunnen heren een nette broek met een overhemd dragen, eventueel met een colbert erbij. Als dame ga je voor een chique cocktailjurk of een elegante jumpsuit. De vrouwen maken hun outfit af met een elegante slingback, pump of stijlvol enkellaarsje. Ga als man voor een nette loafer of gespschoen.

Donkerblauwe herenloafers met oranje zool onder donkerblauwe pantalon
Zwart/witte sandalen met bokhak en rode details

Smart casual

Een smart casual dresscode staat voor een nette look, maar niet overdressed. Kies als dame voor een mooie rok met een blouse of een nette pantalon met een elegante top, eventueel met een jasje erover. Heren kunnen een donkere spijkerbroek dragen of een pantalon, met een overhemd en een colbert. Ga als vrouw voor blokhakken, ballerina's of platte sandalen en als man voor nette sneakers of loafers. Het draait bij deze dresscode om een goede balans tussen comfort en stijl. Voeg dus gerust persoonlijke accenten toe aan je look.

Schoenen die passen bij verschillende dresscodes

Heb je dit jaar meerdere bruiloften op de planning staan? Lucky you! Kies schoenen in aardetinten of metallics. Deze schoenen draag je makkelijk onder elke outfit.

Zoals je ziet zijn er een heleboel verschillende opties wat betreft schoenen voor naar een bruiloft. Heel veel kan en mag, maar met een mooie veterschoen of pump speel je in ieder geval op safe. Mocht je dit jaar meerdere bruiloften op de planning hebben staan, dan is het wellicht verstandig te investeren in een paar bruiloftschoenen in een neutrale kleur. Nude-kleurige pumps staan bij vrijwel elke andere kleur waardoor je ze met verschillende outfits kunt combineren. Wil je toch iets meer party? Metallics als zilver, goud en rosé combineren een stuk makkelijker dan je denkt.

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1