Blauwe metallic enkellaarsjes met naaldhak schoenentrend metallic schoenen winter 2022 2023

Geef het najaar extra glans met deze oogverblindende metallic schoenen

De nieuwe schoenencollecties van deze herfst en winter zijn alles behalve saai. Naast het standaard zwart en bruin zien we namelijk heel veel metallics. Liefst in een felle kleur. Dit jaar hoef je je metallic schoenen niet te bewaren tot de feestdagen. Je kunt ze gewoon lekker de hele winter dragen!

Metallic schoenen hebben de power om elke outfit wat extra’s te geven. Al is het een simpele jeans met daarop een wit T-shirt. Voor een feestje zijn ze natuurlijk altijd goed. Niets zo mooi als een paar shiny schoenen onder een mooi cocktailjurkje.

En mocht je niet weten wat metallic is: metallic is een glanzende leersoort met metaalachtige deeltjes erin. Door het leer te bewerken met een speciale coating gaat het zo lekker glanzen en glimmen. Het is net wat anders dan lakleer, want er zit nog een soort glittertje doorheen die ontstaat door het toevoegen van kleine metaaldeeltjes. Valt er (zon)licht op, dan gaat metallic leer super mooi glanzen. Iets waar veel vrouwen stiekem dol op zijn.

Metallic gouden sneakers Philippe Model

Metallic schoenen anno 2022

Jaren terug zagen we vooral veel metallic pumps en feestelijke schoenen met metallic coating. Hierdoor was metallic automatisch al meer iets voor een bijzondere gelegenheid of een feestje. Anno 2022 zien we metallic terug op allerlei verschillende schoenen, zelfs op alledaagse sneakers en praktische snowboots. Dat maakt direct duidelijk dat metallic niet alleen voor feestjes is, maar ook gewoon voor een willekeurige doordeweekse dag. Want wie zegt dat je niet kunt shoppen op metallic schoenen? Of er mee naar kantoor kunt? Kan gewoon!

Metallic goud en zilver

Denk je aan metallic, dan denk je waarschijnlijk al snel aan goud en zilver. Een prachtige klassieke combinatie die altijd kan. Goud en zilver worden, zeker in wat sportievere schoenen zoals sneakers, vaak gecombineerd met wit, zwart en beige. Hierdoor ontstaat meteen een hele luxe uitstraling, zonder dat het direct over de top is.

Dit seizoen wordt het hele glanzende goud en zilver vervangen door een matte variant. Door de matte finish valt het net wat minder op, waardoor je het goed kunt combineren met je kleding. We zien mat goud en zilver in de nieuwe collectie opvallend veel bij enkellaarsjes met een puntig neusje en klein hakje, zoals die van DWRS Label, Lola Cruz en Toral. Wij zien het al helemaal voor ons onder een toffe omgerolde jeans met daarop een mooie blouse. Ook tof zijn de mat zilveren snowboot-achtige laarzen van Nubikk, die je voeten de hele winter warm houden.

Mat zilveren gewatteerde enkelboots metallic

Metallic blauw, oranje en roze

Waar wij vooral groot fan van zijn, zijn de schoenen met daarin metallic roze, oranje en blauw. Daarmee kun je echt lekker uitpakken. Bij DWRS Label weten ze als geen ander hoe je deze metallics gebruikt, want dit merkje combineert allerlei verschillende metallic kleuren met elkaar in één schoen. De enkellaarsjes zijn geweldig, evenals de kleurrijke sneakers. Bij Toral kiezen ze voor een schoen volledig in één kleur voor het echte wauw-effect.

Hoe combineer je metallic schoenen?

Vind je het lastig om metallic schoenen te combineren? We geven je hier wat tips!

Metallic schoenen zijn helemaal niet zo moeilijk te combineren als je denkt. Zeker in 2022 niet, want het is niet snel over de top. Tuurlijk staan metallic schoenen heel erg mooi bij een basic outfit, maar je kunt ook prima voor een wat meer uitgesproken look gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lange bloemenjurk met daaronder een metallic enkellaarsje? Of een wijde gekleurde broek met daaronder sneakers met metallic details? Vind je dat toch een beetje te veel? Draag je mooie metallic schoenen dan bij een volledig zwarte of crèmekleurige outfit. In combinatie met jeans wordt het meer casual en stoer, zeker als je er een oversized trui bij draagt.

Multicolor metallic laarsjes DWRS Label

Hoe maak je metallic schoenen schoon?

We willen graag nog even wat extra aandacht geven aan het schoonmaken (en schoonhouden) van metallic schoenen. Dit vergt namelijk toch net een andere tactiek dan het onderhoud van normale leren schoenen.

Net zoals leren schoenen, moet je schoenen met een metallic coating regelmatig inspuiten met water- en vuilafstotende spray (zoals de Carbon Pro van Collonil bijvoorbeeld). Meestal volstaat een normale spray, maar er zijn ook speciale onderhoudsmiddelen voor metallic, lakleer en glitter. Deze geven nog net wat extra bescherming aan het materiaal.

Zijn je schoenen ondanks de goede verzorging toch vies geworden? Probeer ze dan voorzichtig te poetsen met een zachte doek. Gebruik vooral geen harde borstel, want daarmee beschadig je het mooie metallic leer.

Grijze Hogan damessneakers met lila en zilveren accenten

Hebben we je kunnen overtuigen hoe tof (en zeker niet altijd over de top) metallic schoenen zijn? Met zoveel keuze kan het bijna niet missen dat er ook een leuk paar naar jouw smaak en wensen bij zit. Metallic schoenen zijn natuurlijk super tof voor een feestje of etentje, maar zelfs als je je volledig verstopt onder een dikke trui, sjaal en muts, zorgen metallic schoenen ervoor dat jij sprankelend voor de dag komt.

Bronnen beelden: Van Arendonk, Toral, DWRS Label

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Andere blogs: Back to school met de nieuwste sneakers van Diadora Heritage, Nubikk en New Balance, Schoenentrends herfst/winter 2022-2023, De 5 sneakertrends die 2022 domineren

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1