Vrouw met zwarte lange laarzen en witte rok tot aan de knie in bos naar beneden kijkend

Hoge laarzen - dé laarzentrend voor dit najaar

De hoge laars heeft definitief een plekje veroverd in onze wintergarderobe. Deze stijlvolle maar vooral heerlijk warme laarzen slepen je comfortabel en trendy de gure winter door. Het zijn, naast onze favoriete enkellaarsjes, onmisbare klassiekers geworden die we ook de komende jaren nog veel gaan zien. Hoge laarzen zijn er in allerlei modellen en kleuren, van kleurrijk met een hak tot stoer en met stevige profielzool. Lees hier alles over de hoge laars en hoe je hem combineert.

Hoge laarzen met hak

Veruit de meest populaire variant van knielaars is de hoge laars met hak. En dan het liefst een lekker hoge blokhak. Een paar hoge laarzen met hak staat vrouwelijk en sexy, maar toch ook een beetje stoer (zeker als je kiest voor een blokhak, wat dan ook nog eens comfortabel zit). Lange laarzen met een hak combineren goed met een mooie midi-jurk of midi-rok met bijvoorbeeld een split (om je mooie benen te benadrukken en je lange laarzen te showen) of met een mini-rok voor een echt wow-effect. Draag er een lekkere dikke panty of maillot onder en je bent meer dan goed gewapend tegen de Hollandse kou.

Opvallend veel aanwezig in de nieuwe schoenencollecties van deze winter zijn hoge laarzen met hak in bijzondere kleuren en finishes. Denk hierbij aan rood, paars, roze en metallics. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij Toral. Mocht je deze tinten toch ietsje te heftig vinden, dan is een mooi paar hoge zwarte laarzen een uitstekende optie, zoals die van Cypres, Everybody of Nalini.

Dame zittend op rand van bank met paarse lange laarzen met hak en kort rokje met blote benen
Vrouwelijke blote benen met rode afzaklaarzen met hoog gras op achtergrond

Afzaklaarzen

Hoge laarzen zijn elke winter een must, maar dit seizoen is het vooral de slouchy variant die je moet hebben. Hiermee bedoelen we een lange laars waarvan de schacht een beetje naar beneden zakt. Het geeft de vrouwelijke lange laars een stoere en nochalante twist en oogt lekker casual.

Om een afzaklaars te laten zakken hoort de schacht niet strak om je benen te zitten. Ietsje losser is beter. En ook: hoe soepeler het materiaal, hoe meer de schacht van de laars zal afzakken. Suède is daardoor meer geschikt voor deze variant van de lange laars van glad leer. Om het geheel iets minder lomp te maken hebben de afzaklaarzen vaak een mooie hak. Combineer ze op de manier zoals je gewone knielaarzen zou combineren of draag ze over een mooie skinny jeans of leren broek voor een gestroomlijnd figuur.

De mooiste afzaklaarzen vind je bij Elena Iachi en Di Lauro.

Hoge cowboylaarzen

Cowboy boots zijn al een tijdje gigantisch populair en deze trend zet aankomende winter door, zeker in een uitvoering tot net onder de knie. Deze stoere hoge laars met western invloeden geeft je look direct een edgy randje. Hoge cowboylaarzen combineren prachtig met luxe materialen als wol, zijde en satijn. Een lookje met een mooie satijnen rok met daar bovenop een gebreide trui zien wij al helemaal voor ons. Bronx Shoes, Sendra en Alpe zijn de ster op het gebied van lange cowboylaarzen. Check zeker eens hun collecties!

Vrouwelijke onderbenen met lange zwarte cowboylaarzen op grind en hoog gras
Klassieke zwarte knielaarzen zonder hak en met bandje bovenaan

Klassieke platte knielaarzen

Ga je liever voor een tijdloos model? Lucky you, want dit seizoen is de klassieke platte knielaars goed vertegenwoordigd. Dit is een mooie, redelijk aansluitende laars zonder hoge hak die tot net onder de knie komt. We zien dit model vooral heel erg veel in het suède en dan in echte winterse kleuren als zwart, bruin, cognac, beige en donkerblauw. De mooiste suède knielaarzen zonder hak vind je bij Di Lauro en Lilian.

Ook in gladleer heb je veel opties voor platte knielaarzen. In deze uitvoering heeft de laars wel iets weg van een paardrijlaars, maar dan in een trendy jasje. De knielaarzen van Gioia en Pertini hebben prachtige leren bandjes met gespen voor een luxe uitstraling.

Deze klassieke platte knielaarzen hebben vaak een rits om het aan- en uittrekken makkelijker te maken. De modellen die dat niet hebben – en dat zijn meestal die van suède – hebben vaak een elastische inzet, zodat je de laarzen toch goed kunt aantrekken. Door de klassieke en tijdloze look van deze laarzen kun je ze met vrijwel elke outfit combineren. Ze staan bijvoorbeeld prachtig onder een rok tot op de knie of een jurk die wat langer valt.

Het vinden van de perfecte lange laarzen bij jouw figuur én benen is iets lastig dan het aanschaffen van een goed zittend paar enkellaarsjes. Hoge laarzen moeten namelijk wel om je benen passen – het zou tenslotte zonde zijn als de laars heel erg knelt of de rits aan de zijkant niet helemaal dicht kan. Gelukkig houden schoenenmerken daar rekening mee! Ze werken namelijk vaak met verschillende kuitwijdtes. Deze wordt weergegeven met dezelfde letters die we gebruiken voor confectiematen. Zo staat M voor een gemiddelde kuitomvang, S voor een smalle kuitomvang en L voor bredere kuit. Als de kuitwijdte bij ons bekend is, vermelden wij dit altijd in de productomschrijving van de schoen. Zo vind je altijd de perfecte zittende hoge laars voor jouw benen!

Ga jij voor een mooi klassiek paar lange laarzen of toch voor een spicy paar met hak in een opvallende kleur?

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1