Witte Mercer Amsterdam sneakers met zwarte en gouden metallic accenten op houten visgraatvloer

Metallic musthaves:

deze metallic schoenen wil je hebben

Ben je nog op zoek naar een nieuw paar schoenen voor dit voorjaar? Overweeg dan een paar schoenen met een metallic finish of metallic details. Metallic schoenen waren al een grote trend afgelopen najaar, maar de trend zet zich zéker voort dit voorjaar. En niet alleen zilver en goud zijn een grote hit. Vrijwel elke kleur wordt in een metallic jasje gegoten.

Nadat we afgelopen winter zagen dat metallic boots en sneakers de overhand kregen, is het nu tijd om te zoeken naar de zomervariant hiervan. Wat we veel zien zijn metallic slippers en sandaaltjes, slingbacks met een metallic finish en sneakers met metallic details. Voor ieder wat wils dus.

Trends metallic schoenen

Metallic is dé favoriet dit seizoen. Deze shiny afwerking is te zien op héél veel verschillende schoenen en wordt uitgevoerd in vrijwel elke kleur denkbaar. Metallic schoenen zijn uiteraard perfect voor een feestje of bruiloft, maar ook heel erg goed op een casual manier te dragen. We laten je de leukste metallic schoenentrends van dit voorjaar zien.

Metallic cowboylaarzen

Wie van opvallend houdt, kiest voor metallic cowboylaarzen. Hiermee sla je twee vliegen in een klap, want naast een metallic finish zijn cowboylaarzen nog steeds hartstikke hip. DWRS Label heeft hele toffe halfhoge roze metallic cowboylaarzen en lange gouden cowboylaarzen en bij Noa Harmon vind je zilveren cowboyboots bezaaid met studs. Hiermee maak je zeker een statement.

Rood/roze metallic cowboylaarzen met nonchalant een lichte jeans erin gestopt

Sneakers met metallic details

Sneakers lijken wel hét item om te voorzien van een metallic finish. In de nieuwste collectie zitten namelijk een heleboel metallic sneakers. Er zijn sneakers met slechts een vleugje metallic, zoals een hielstukje bij Adidas of een streep bij Mercer Amsterdam. Maar ook sneakers met een volledige metallic finish zijn er in overvloed. Zo heeft Nubikk een paar zilveren sneakers en Diadora Heritage high-tops in een paarse metallic tint. Voor écht opvallende metallic sneakers met meerdere kleuren moet je bij Kurt Geiger zijn.

Witte runner sneakers met metallic gouden details onder zilver/grijze broek op vergrijsde houten visgraatvloer

Metallic sandalen en slippers

Een mooie sandaal of een slipper is een musthave voor de zomer, zeker als deze ook nog eens een metallic finish heeft. Dit maakt de slipper of sandaal gelijk iets minder casual, waardoor je hem ook naar een feestje, etentje of misschien zelfs wel naar je werkt kunt dragen. Een gouden of zilveren sandaal is bijvoorbeeld het perfecte alternatief voor hoge hakken op een bruiloft. Di Lauro heeft toffe gouden sandaaltjes met een gevlochten wreefband en bandje rond de enkel. Ook heel erg leuk zijn de instappers met lage blokhak en open hiel van bijvoorbeeld Kess, Zoek je iets comfortabels? Kijk dan eens naar de metallic sandalen en slippers van Cypres. Veel van deze modellen hebben een voorgevormd voetbed, wat enorm lekker loopt.

Metallic enkellaarsjes

Metallic enkellaarsjes zijn superveelzijdig en kun je op veel gelegenheden dragen. Onder een jeans zijn ze casual, onder een mooi broekpak juist chic. De prachtige gouden enkellaarsjes met bijzondere hak van AGL bijvoorbeeld misstaan zeker niet onder een nette outfit. De stoere zilveren cowboylaarsjes van Noa Harmon daarentegen zijn juist weer supertof onder een lichtblauwe jeans met daarop een casual witte blouse.

Gouden enkellaarsjes met bijzondere hak onder felgekleurde wijde printbroek

Metallic pumps of slingbacks

Met het bruiloftseizoen in het verschiet, mag een paar metallic pumps of slingbacks niet ontbreken. Door de metallic finish zijn ze extra feestelijk en daardoor perfect voor een bijzondere gelegenheid als een bruiloft. Als het feestje voorbij is, bewaar je ze gewoon voor de feestdagen in december of voor een bruiloft het jaar erop. De meeste metallic slingsbacks en pumps zijn namelijk super tijdloos, waardoor dit makkelijk kan. Bij Peter Kaiser en Nalini vind je hele mooie klassieke metallic pumps. Voor de mooiste metallic slingbacks in zowel zilver, goud als opvallendere kleuren zit je bij Lola Cruz zeker goed.

Metallic blauwe slingback pumps onder lichtblauwe jeans met glitters op vergrijsde houten visgraatvloer

Metallic loafers en ballerina’s

Eigenlijk zijn er nog maar twee modellen schoenen die missen in dit rijtje en dat zijn loafers en ballerina’s. Uiteraard zijn deze modellen ook in het metallic uitgevoerd dit voorjaar. Loafers en ballerina’s (die weer helemaal trendy zijn) zijn lekker comfortabel en makkelijk te combineren. Omdat loafers en ballerina’s vrij klassieke schoenen zijn, zijn ze meestal in het goud of zilver uitgevoerd. Toch hebben we een aantal kleurrijke loafers, zoals die van Di Lauro en Kroll.

De mooiste metallic tassen

Niet alleen schoenen worden in een metallic jasje gestoken. Ook tassen krijgen deze prachtige finish. Zo kun je ervoor kiezen om je tas te laten matchen met je schoenen, want veel merken hebben een collectie schoenen met een bijpassende tas. Dit hoeft natuurlijk niet! Je kunt een mooie metallic tas ook prima combineren met andere schoenen uit je kast.

Een metallic clutch is het perfecte accessoire voor een feestje en een hele goede investering, zeker als je voor goud of zilver kiest. Zo’n tasje kun je nog jaren dragen naar allerlei feestjes, omdat goud of zilver super makkelijk combineert met andere kleuren.

Verder is vrijwel elk model tas – shopper, cross-body bag of handtas – wel verkrijgbaar in een metallic tint. Vaak is dit goud of zilver, zoals je ziet bij Gianni Notaro of Carol J.

Metallic gouden handtas op zwarte ondergrond naast witte vazen

Zo combineer je metallic schoenen

Je verwacht het misschien niet gelijk, maar metallic schoenen zijn supermakkelijk te combineren. Metallics staan namelijk goed bij heel veel stoffen en kleuren. Draag een paar metallic pumps onder en lange avondjurk en je creëert een hele chique look. Maar draag je dezelfde pumps onder jeans, dan krijg je een hele andere stijl.

Zachte pastelkleuren zoals babyblauw, roze of lavendel staan prachtig bij metallic schoenen, vooral in de lente en zomer. Ook neutrale tinten als beige, roomwit en taupe zijn er erg mooi bij. Voor een meer gewaagde look combineer je metallic schoenen met één felgekleurd kledingstuk. Zorg ervoor dat de rest van je outfit neutraal blijft om niet overweldigend over te komen. Ook bij jeans staan metallic schoenen fantastisch. Waar eigenlijk niet bij?!

Metallic schoenen onderhouden

Om ervoor te zorgen dat je metallic schoenen hun glans behouden, moet je ze goed verzorgen. In de regel behandel je je metallic schoenen hetzelfde als alle andere schoenen. Zijn ze vies geworden? Probeer het vuil dan eerst te verwijderen met een zachte, droge doek. Lukt dit niet, dan kun je altijd een sopje maken van een mild reinigingsmiddel en lauw water. Er zijn ook speciale reinigingsmiddelen voor metallic schoenen verkrijgbaar. Laat je schoenen vervolgens goed drogen en spray ze daarna in met een speciale spray voor metallic leer, zoals de metallic spray van Collonil die we in onze winkels verkopen.

Ga het voorjaar sprankelend tegemoet met een paar mooie metallic schoenen. Maak je feestoutfit compleet met een paar metallic slingbacks of pumps of kies voor een comfortabele sneaker met metallic details die je elke dag kunt dragen. Heb je de zomer al helemaal in de bol? Bereid je dan voor op tropische temperaturen met een paar shiny slippers of sandalen. De keuze aan metallic schoenen is in ieder geval groot genoeg!

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1