orange

Trendschoenen heren en dames 2023 bij Van Arendonk

Welke schoenen zien we deze lente en zomer? Ontdek de grootste schoenentrends voor heren en dames voor de lente/zomer 2023 bij Van Arendonk.

De grootste schoenentrends van lente/zomer 2023

De eerste narcissen bloeien, de vogels fluiten ons wakker en van tijd tot tijd laat de zon zich weer zien. Nog even en de lente staat voor de deur! Bij Van Arendonk kijken we al uit naar het moment om onze garderobe uit te breiden met de mooiste lente- en zomerschoenen. Ontdek in deze blog de grootste schoenentrends voor de lente/zomer van 2023. Met welke van onderstaande dames en heren it-shoes zet jij de bloemetjes buiten?

ballerina

Prima ballerina’s

De klassieke ballerina is een trendschoen die we de komende maanden veel in het straatbeeld gaan zien. Op de catwalk is deze elegante schoen al een graag geziene gast. De oorspronkelijke ballerina heeft anno 2023 een modern jasje gekregen. Je ziet de ballerina in verschillende uitvoeringen: met een vierkante en ronde neus, in zachtroze of een effen silhouet of een met strass-steentjes bezaaid exemplaar. In 2023 is niets te gek!

Sportieve nette schoenen

Het voorjaar lonkt en het duurt niet lang meer tot het bruiloftseizoen aanbreekt. Een paar sportieve nette schoenen zijn de perfecte partners voor een bruiloft. En niet alleen met een pak maar ook met een nette chino en pullover staat een sportieve nette sneaker chic. Merken als Hogan en Santoni staan bekend om het vinden van de perfecte balans tussen sportief en elegant. 

Santoni
western

Western boots

Hee-ha! Voor een nonchalante en vrouwelijke look zit je goed met een paar trendy Western boots. De Western style is een trend die razendpopulair blijft. Al een aantal seizoenen paraderen deze stoere boots in modeland en ook in het voorjaar/zomer van 2023 kunnen we niet om deze laarzen heen. Belangrijk voordeel is dat je dit paar op de koudere lentedagen al prima kunt dragen. En na de lente draag je deze boots door gecombineerd met je zomerjurk. Bewonder alvast een paar van Elena lachi of Miss Behave voor een stoere twist.   

Loafers in alle kleuren van de regenboog

Is een pump je net een tikkeltje te klassiek? Laat dan je oog vallen op een paar chique loafers. De loafer is een geweldige trendschoen die comfortabel zit en bij vrijwel elke outfit past. Daarnaast is het instapgemak van deze schoen ideaal. Geen veters, klittenband of gespen. In de lente/zomer van 2023 zie je deze instapper in verschillende uitvoeringen. Creëer een preppy lady style met een witte blouse, geruite blazer en een kort tweed rokje. Voor een casual look match je een felgekleurd exemplaar van Spaanse en Italiaanse klasse met een flared jeans en een vrolijk gekleurde sweater. Neem een kijkje bij merken zoals Pedro Miralles, Maripe of Di Lauro voor een knallend paar lovely loafers.

color
blue

Elegante schoenen

We blijven nog even op de elegante tour en kiezen dit komend seizoen massaal voor sierlijke pumps. Merken zoals Peter Kaiser, Paul Green en Unisa weten als geen ander modieuze schoenen met een premium draagcomfort te creëren. Heb je een avondje uit gepland? Combineer een elegant paar pumps met een lange, zwierige jurk. Voor een doordeweekse dag stijl je een paar van Peter Kaiser onder een net broekpak. Een supervrouwelijke look!    

Sleehakken

Als je bovenstaande trends leest, is één ding zeker: het mag dit voorjaar opvallender dan ooit. Maak plaats in je schoenengarderobe voor transparante sleehakken. Een groot pluspunt van dit type hakken is het feit dat deze zijn voorzien van een comfortabele hak. Ideaal als je liever niet op metershoge hakken loopt, maar wel graag een paar centimeters in lichaamslengte erbij smokkelt. In de lente en zomer van 2023 zien we sleehakken in een fel kleurtje en in pasteltinten met een vleugje glans. Ga je liever voor een minimalistische stijl? Ontdek dan een aantal tijdloze klassiekers. Bij merken als het Spaanse Di Lauro, Maripe, Lodi en Lola Cruz zien we veel sleehakken voor een next level look.

sleehak
Zinda

Chunky schoendetails

Ga je dit jaar all-out als het op schoenen aankomt? Dit seizoen zien we diverse design schoenen met chunky details. Pumps, loafers of enkellaarsjes met een grote gesp, ketting of ander opvallend detail zijn een hit. Met deze schoenen geef je zelfs de meest simpele outfit een dosis glam. Kies er een matchende tas of ketting bij en je bent ready to party!

Trendkleur blauw

In onze nieuwe collectie vallen blauwtinten in schoenen op. De trendkleur blauw zie je in verschillende nuances: van grijzig ijsblauw tot aan zomers turquoise. Neem een kijkje bij merken als New Balance en Philippe Model. Een makkelijke kleur om te combineren met je favoriete outfit! Wij noemen deze trend blue-tiful!

Mason garments
hispanitas

Kitten heels

Voor een subtiel hoogteverschil en een vrouwelijke touch kies je een paar kitten heels. Deze kleine hakken geven je look een schattige en elegante twist. Voel je jezelf niet comfortabel op hoge hakken? Dan zijn deze kleine hakjes de perfecte trend voor jou! Van merken als Bibi Lou en Lodi etaleren wij alvast de mooiste exemplaren.

Colour splash

Schoenen in alle kleuren van de regenboog: nog zo’n trend die we veel gaan zien dit seizoen. Opvallende kleuren is wat de klok slaat. Wat vooral veel gaan zien is oranje, felgroen en kobaltblauw. Ontdek in de nieuwe collectie van Van Arendonk jouw perfecte kleurmatch.

DWRS
Mercer

Retro sneakers

De retro sneaker maakte vorig jaar al een comeback, en ook dit jaar krijgt deze trendschoen een vervolg. De retro sneaker is een echte alleskunner en lijkt rechtstreeks uit de jaren 70 en 80 te zijn gestapt. Heren die liever geen bontgekleurd joggingpak dragen, voegen met een paar adidas- of Vans-sneakers een vleugje retro toe aan hun look.

Duurzame sneakers

We zijn al een tijdje in de ban van de duurzame sneakertrend. Ook aankomende lente/zomer 2023 zien we veel duurzame sneakers in het straatbeeld opduiken. Veja is het nummer 1 duurzame sneakermerk. Veja sneakers zijn uitsluitend gemaakt van duurzame materialen zoals vegan suede, eco-katoen en wild rubber uit het Amazonewoud. Combineer je favoriete duurzame sneakers met een nette chino of pantalon voor een on-point look.

Nubikk
espadrilles

Espadrilles

Voor nog meer gemak en comfort aankomende zomer zijn espadrilles een uitstekende keus. Deze lichte canvas schoenen zijn uitgerust met een raffia zool voor een extra zomers tintje. Ze zijn heerlijk luchtig en bovendien schiet je snel en makkelijk aan. Ideaal om naar het strand te dragen. Bekijk de collecties van Cypres of ontdek onze complete serie heren flipflops voor zomerse dagen. 

Colorblock accenten

Ben jij een groot fan van verschillende kleuren? Dan is dit een trend voor jou! Kies voor een exemplaar met colorblock accenten voor een flinke kleurexplosie. Met een paar sneakers van Hoff, het sneakerlabel van Hollandse bodem, fleur je een minimalistische outfit helemaal op.

hi-tec
new balance

Technische runners

Goed nieuws voor sneakerfans: de technische runner is een go-to schoen dit seizoen. Dit model hardloopsneaker beschikt over technische, geavanceerde details voor optimaal draagcomfort. Het mesh-bovenwerk biedt ventilatie waardoor je de runners perfect op een zomerse dag kunt dragen. Ga je naar een feest? Stijl dan de technische runners onder een soepelvallende jurk. Verruil de jurk voor een joggingbroek als weekend wear.   Ook voor heren zijn deze oversized sneakers het motto! Laat je bijvoorbeeld inspireren door de opvallende, chunky sneakers van het merk New Balance en til je outfit naar een hoger niveau met bijvoorbeeld de nieuwste 725 V1. 

Dijhoge laarzen

De dijhoge laars is er eentje waarvan je als laarzenfan zeker een paar in je garderobe moet hebben staan. Binnen de categorie dameslaarzen is deze variant de onbetwiste favoriet. Deze hoge dameslaars is perfect met verschillende outfit te combineren. In het bijzonder met een minirok of maxi-jeansrok voor een tiptop vrouwelijk geheel. Laat je alvast inspireren door merken als Nubikk en Julie Dee. 

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

blog footer

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1