UGG Classic Mini boots in chestnut op grind

UGG Ultra Mini en Classic Mini: dé it-schoen van dit moment

UGG is al een tijdje bezig aan haar comeback. We schreven er eind 2020 al een blog over, maar nu is de gekte pas echt losgebarsten. Het zijn nu namelijk niet alleen meer de mutsen, sjaals en handschoenen die populair zijn. Nee, ook de bontgevoerde laarsjes zijn helemaal terug. En dan specifiek de lage modellen: de UGG Ultra Mini en Classic Mini.

De UGG Ultra Mini is, zoals de naam als doet vermoeden, een super kort enkellaarsje. Nog een stukje korter dan de Classic Mini, die we allemaal wel kennen. Zoals we van UGG gewend zijn, zijn de boots gevoerd met schapenwol en is de buitenkant gemaakt van suède. Kijk eens rond op Tik-Tok of Instagram en je ziet ze letterlijk overal. Er zijn zelfs dames die hun hoge UGGs afknippen tot de ultra mini variant.

Onderbenen in lichtblauwe jeans met UGG Classic Clear Mini boots

De UGG Ultra Mini en Classic Mini zijn er in verschillende kleuren, zoals zwart, grijs en dé UGG-kleur chestnut: een prachtige cognackleur. Er is zelfs een UGG Classic Mini Platform, waarbij de zool nog een stuk dikker is dan bij de original. Super tof als je durft!

Hoe draag je UGG Ultra Mini?

Het grote voordeel van de UGG Ultra Mini is dat je heel veel been kunt laten zien. En hoe meer been je laat zien, hoe langer je lijkt. Pluspunt dus voor de petites onder ons.

Dit maakt dat je deze lage UGGs perfect kunt combineren met blote benen en korte jurkjes. Misschien niet direct iets voor de winter, maar zeker wel voor het voorjaar (ja, ook dan kun je UGGs dragen!). Voor nu draag je er gewoon een fijne panty of maillot bij, zodat niet alleen je voeten maar ook je benen lekker warm blijven. 

Een combi die we ook veel zien, zeker op social media, is die met een baggy lichtblauwe jeans. Hiermee benadruk je het comfy en cosy karakter van de UGG boots en krijg je een lekkere nonchalante look. Goed alternatief is een gebroken witte mom jeans met daarop een – eveneens populaire – gebreide zipper trui. In deze combi kiezen we het liefst voor de UGG Ultra Mini, Classic Mini of Classic Mini Platform in de kleur chestnut. 

Wat ook perfect bij deze lage UGGs past, is een (zwarte) sportlegging met eventueel daarbij (witte) sportsokken. Een super easy, comfortabele en sportieve outfit die je zowel onderweg naar de sportschool als naar de supermarkt of tijdens een dagje winkelen kunt dragen. Combineer met een toffe hoodie en bikerjack van bijvoorbeeld Goosecraft en you’re ready to go.

Dat de lage UGGs populair zijn, maakt de collectie van dit seizoen meer dan duidelijk. Die zit namelijk vol met lage modellen. Niet allemaal even laag als de Ultra Mini, maar wel tot de enkel. De Clear Mini is daar een goed voorbeeld van. Dit model heeft geen suède bovenwerk, maar eentje van transparant kunststof. Zo zie je de lekkere wollige voering al vanaf de buitenkant, wat voor een leuk effect zorgt.

UGG Classic Clear Mini gecombineerd met lichtblauwe jeans

Ook super tof en iets weersbestendiger is de UGG Classic Maxi Short. Dit is eveneens een laag model, maar dan gemaakt van puffy nylon. De zool heeft een licht profiel en is gemaakt van rubber, zodat je er ook mee naar buiten kunt als het regent.

Zilveren UGG Classic Maxi Tall boots zilver tussen tropische planten

Hou je van lekker opvallend? Dan zijn de zilveren UGG Classic Maxi Ultra Tall boots echt iets voor jou! Deze kniehoge puffy zilveren laarzen hebben een afritsbare schacht, zodat je er ook een kort laarsje van kunt maken.

De lage UGG zijn momenteel het populairst en regelmatig uitverkocht in onze winkels en webshop. Gelukkig krijgen we zo nu en dan een nieuwe voorraad, dus wees er snel bij als je een paar UGG Ultra Mini’s, Classic Mini's of Classic Mini Platforms wil bemachtigen. Zijn ze toch uitverkocht of wil je liever een ander model? Geen enkel probleem!

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste collecties en trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Andere blogs: DWRS Label: ons nieuwe kleurrijke en fancy schoenenmerk, Schoenentrends herfst/winter 2022-2023, Trend van het moment: fluffy slippers

✓ 11 fysieke winkels
StarStarStarStar Star
9.1